AGRANA Group

Ukratko o kompaniji AGRANA

AGRANA je austrijska industrijska kompanija okrenuta međunarodnim aktivnostima. Dodajemo vrijednost poljoprivrednim produktima kako bismo kreirali industrijske proizvode za branše u narednim fazama obrade.  AGRANA predstavlja vrhunski kvalitet proizvoda, optimalne usluge, kao i inovativne ideje i stručnost u oblasti razvoja proizvoda – proizvoda i usluga koje cijene naši klijenti širom svijeta, bilo da je riječ o globalnim ili regionalnim akterima.


 

sZaposlenici

ukupni prihod

proizvodne lokacije

9.000

2,9 mlrd €

55

NAŠI POSLOVNI SEGMENTI

Naši poslovni segmenti

Šećer, škrob i voće - to su naša tri poslovna segmenta. Naše diverzificirane aktivnosti obuhvataju zajedničke aktivnosti nabavljanja roba, proizvodnje i marketinga. Naš cilj: kreiranje dodatne vrijednosti za naše kupce..

Voće

Svjetski tržišni lider u proizvodnji voćnih preparata i najveći proizvođač koncentrata voćnih sokova u Evropi.

ŠKROB

Glavni proizvođač proizvoda od ŠKROBA prema specifikacijama klijenta i BIOETANOLA u Evropi.

Šećer

Vodeći dobavljač ŠEĆERA u centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Evropi.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM ASORTIMANU PROIZVODA

Saznajte više o našem asortimanu proizvoda

Naš kupci zahtijevaju najbolje. Mi to isporučujemo: Uz uslugu, inovativnost i efikasnost. Zasnovano na čvrstim vrijednostima kao što su poštovanja životne sredine i odgovornost. To nas čini poželjnim partnerom za kompanije u oblasti prehrambene industrije i druge tehnološke kompanije.


 

Sastojci hrane

Kozmetički i farmaceutski proizvodi

Tehničke primjene

Hrana za životinje

Đubriva

Bioetanol

vizija & vrijednosti

vizija & vrijednosti

Mi u AGRANI imamo zajedničku viziju– kvalitet je naša nit vodilja u rafiniranju osnovnih poljoprivrednih proizvoda za proizvodnju šećera i škroba, te u preradi voća. Naša orijentacija ka kvaliteti i efikasnost dovodi naše preduzeće na prvo mjesto među obrtima u šrehrambenom sektoru s obzirom na korištenu tehnologiju.

Strategija

Strategija

Rast i efikasnost su ključni faktori u vrijednovanju preduzeća tokom vremena. Želimo biti proaktivni partner naših klijenata u sektorima našeg osnovnog poslovanja: šećerima, amidima i preradi voća.

Komercijalni okvir &
Orijentacija ka klijentu

Komercijalni okvir

Rafiniramo osnovne poljoprivredne proizvode, pretvarajući ih u prestižne namirnice ili tehničke proizvode za industrijsko korištenje. Naše aktivnosti idu od proizvodnje polugotovih industrijskih proizvoda do pružanja savjetničkih usluga. Radimo kako u industrijskom, tako i u komercijalnom segmentu.

 

Orijentacija ka klijentu

Proizvodi i usluge koje nudimo našim klijentima prilagođeni su njihovim potrebama. Želimo se razlikovati od konkurencije po visokoj kvaliteti i personaliziranim uslugama. Kreativni smo, fleksibilni, predani i uvijek tražimo nova tržišta za naše proizvode. Zahvaljujući inovaciji, istraživanju i razvoju, te uvođenju proizvoda prilagođenih potrebama klijenata, mi smo ti koji postavljaju trendove tržišta.

Organizacija

Organizacija

Imamo decentralizovanu organizaciju, brzu u donošenju odluka i blizu tržištu, podržanu od strane operativnih preduzeća, s odgovornošću na rezultatima, u segmentima šećera, amida i voća. Organizacija ima na raspolaganju snažnu komunikacijsku mrežu koja garantuje redovne i pravovremene informacije i razmjene poznanstava, podržavajući stvaranje sinergije.

Finansije

Finansije

Profit je osnovni element za održavanje, tokom vremena, aktivnosti preduzeća u ekonomskom svijetu. Povećanje vrijednosti i mogućnost isplate dividendi Agrane garantovani su rastom i povećanjem proizvodnje, kako bi se došlo do optimalnih tokova stvaranja vrijednosti, te samim tim i profita, tj. stalnim naporom u cilju povećanja profita i optimizacije svih naših preduzeća. Rizike umanjujemo uravnoteženim globalnim portfeljima. Optimizacija stvaranja vrijednosti je noseći stub naših napora za stalno povećanje vrijednosti AGRANE.

Uprava i saradnici

Uprava i saradnici

Smatramo se međunarodnom grupom, sa zajedničkim vrijednostima integriteta, mogućnosti obavezivanja i socijalne svijesti. Promovišemo razmjenu informacija, komunikaciju, edukaciju i razvoj uposlenika. Ohrabrujemo saradnike i saradnice da razmišljaju i djeluju odgovorno, s poduzetničkim duhom. Svaki od naših uposlenika preuzima odgovornost za sopstveni razvoj, za što uprava nudi mogućnost i podršku. Vrednovanje saradnika odvija se u skladu s ciljevima preduzeća. Svaki uposlenik ima jasno definisanu ulogu u preduzeću, koja svakodnevno zahtijeva njegovu potpunu predanost, kapacitet i stručnost. Naš i stil rada uprave inspirisan je duhom saradnje i povjerenja. Fleksibilnost i timska orijentacija vrijednuju strukturu i načine unutrašnje komunikacije. Menadžeri su plaćeni u skladu s rezultatima.

Okoliš

Okoliš

Poštovanje prirode i okoliša karakteristika je svih naših aktivnosti i odluka. Naši su proizvodi prirodnog porijekla, razvijeni i proizvedeni u skladu s modernim poznavanjem ekologije, biološki održivi i ne štete okolišu. Također, posebno vodimo računa o zdravlju i sigurnosti naših uposlenika.

Sigurnost proizvoda

Sigurnost proizvoda

Sigurnost naših proizvoda garantovana je visokim i certificiranim standardima proizvodnje. Pridodajemo posebnu vrijednost stalnom podizanju standarda higijene i kvalitete namirnica koje proizvodimo. Želimo garantovati našim klijentima mogućnost da saznaju prirodno porijeklo naših proizvoda.

Javno mnijenje i informacije

Javno mnijenje i informacije

Na redovnoj osnovi informišemo dioničare, saradnike, komercijalne parnere, medije i javnost o našim ciljevima, aktivnostima i rezultatima našeg preduzeća. Težimo maksimalnoj transparentnosti u objavljivanju inovacija i značajnih događanja.

Tri načela održivosti

Tri načela održivosti

U sljedeća tri načela je kratko sažet naš pogled na održivost. Ona predstavljaju integralni element izjave kompanije AGRANA o misiji i služe kao lako razumljive i praktične smjernice za naš menadžment i zaposlenike s ciljem provođenja svakodnevnih aktivnosti na održiv način.

Gotovo 100%-na eksploatacija poljoprivrednih roba koje se koriste

Poštovanje prema svim našim vlasnicima udjela i društvima u kojima djelujemo

Saradnja zasnovana na dugoročnom partnerstvu s našim dobavljačima i kupcima