Proizvodi

Šećer i specijalizirani proizvodi od šećera

Naši prepoznatljivi brendovi karakteristični za pojedinačne zemlje imaju ključni značaj u prodaji naših raznovrsnih šećernih proizvoda i specijaliziranih proizvoda od šećera u sektoru prodaje hrane na malo i industrijskom sektoru. Naša uspješna strategija brenda: Dosljedno visoki nivoi kvaliteta i atraktivan dizajn ambalaže. To kompaniju AGRANA čini jednom od vodećih kompanija za proizvodnju i preradu šećera u centralnoj i istočnoj Evropi.

 

Agragold

Šećer pod markom AGRAGOLD dio je tradicije i kvaliteta proizvodnje koji dolazi iz AGRANA-STUDEN grupe, međunarodne korporacije sa sjedištem u Beču. Svojim AGRAGOLD šećerom snabdijevamo tržišta Europske unije (Slovenija i Hrvatska) i Zapadnog Balkana iz fabrika u Austriji, Mađarskoj i STUDEN-AGRANA Rafinerije šećera u Brčkom, Bosni i Hercegovini. Sav šećer koji se proizvodi i pakuje pod markom AGRAGOLD podliježe najznačajnijim standardima proizvodnje i kvaliteta.

 

STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera d.o.o.

Brčko je nastala zajedničkim ulaganjem STUDEN & CO Holdinga i AGRANA Grupe i predstavlja jedinu rafineriju šećera u Bosni i Hercegovini. Kapacitet proizvodnje rafinerije je preko 180.000 mt kristalnog bijelog šećera koji kao sirovinu koristi sirovi šećer sa svjetskih tržišta.

 

Kristalni bijeli šećer

Bijeli kristalni šećer je u obliku sitnih kristala koji su jasno vidjivi i iste su veličine. Namijenjen je za svakodnevnu upotrebu, a preporučuje se za pravljenje kolača i drugih slatkih jela, kao i za slađenje svih vrsta toplih i hladnih napitaka.

Kristalni bijeli šećer pod brendom STUDEN-AGRANA pakuje se u papirne vreće od 25 i 50 kg, polipropilenske vreće od 50 kg i big bag pakovanja od 1.000 kg.